Well, I guess I am gonna go get a job, I'll see ya later.

Fick en fråga om hur jag fick jobb på MQ. Tänkte svara på det lite snabbt:

När jag flyttade tillbaks till Gotland så hade jag inget jobb. Hade länge velat jobba på MQ så jag gick in och pratade med Butikschefen är i Visby. Hon sa att det inte fanns något ledigt. Stod och snackade med henne en liten stund och sen sa hon åt mig att komma in med CV. Någon dag senare ringde hon in mig på intervju.
Gick på intervjun och vips så hade jag ett sommarjobb på MQ Visby. Det fortsatte som en extra helgtjänst och jag passade på att knyta lite kontakter i andra MQ-butiker och med folk som höll i utbildningar.
Har man bara fått in en fot så är det inte alls svårt att fortsätta. Det handlar bara om att vara framåt och kunna snacka för sig själv. Dessutom vet jag att det är en fördel att vara kille om man söker butiksjobb.
Självklart gäller det att ha en jävla röta också. Komma in i precis rätt stund.

- Se till att gå in personligen, skicka inte in CV.
- Be att få prata med butikschefen.
- Försök att småprata lite och visa vem du verkligen är.
- Ha på dig MQ-kläder.

Mer tips än så kan jag inte ge...

Every day's a fashion show for these people.

Gårdagen var helt galen. Var först och skulle se Textilhögskolans visning men när vi kom det var det lista. Jag går fram och säger mitt namn och blir insläppt ändå. Men inte mitt sällskap. Jag fortsätter in och ska bli placerad. Då ser jag på listan att det inte är mitt namn utan en viss Erik Sjördin. INTE Erik Sjölin. Mannen råkar tydligen vara designer på H&M. Klart man blir insläppt då. Jag blir placerad på second row och sitter och njuter av min första stängda visning, som för övrigt var helt fantastisk.
På kvällen gick jag, Jakob och hans väninna Malin på Carin Westers öppna visning. Sjukt mycket folk och sjukt snygga kläder. Hennes kollektion kommer definitivt finnas i min garderob i vår. Can't wait!

I love fashion week!


It's Fashion Week. I'm sure you're looking forward to all those parties.

Åter i Sthlm. Kom med båten igår. Tog mig nästan direkt till MQ för att köpa en sjukt snygg t-shirt som vi inte har i Visby. ( Inspirerad av Robert ). Kollade in Kungsträdgården och Berns för lite fashion spotting och blev sen fotad av någon tysk modeblogg. Spännande värre!
Dagen avslutades med Jakob på Fashion12. Massa snygga och snyggt klädda människor och lite modevisningar. En riktigt bra måndag med andra ord!


Photobucket

Robert wearing my new shirt of MQ. Visst är den fantastisk!

They've decided that it's time for me to become a crazy cat lady.

Det börjar dra ihop sig. På måndag morgon beger jag mig till Sthlm för att träffa Jakob och massa vänner. Förhoppningsvis blir det F12 på måndag. På tisdag ska jag skriva kontrakt för MQ Bromma och på kvällen ska jag på Carin Westers visning. Lovely!
Dessutom har jag bestämt mig för att åka upp helgen efter och gå på Popaganda för att se Robyn. Even more fantastic!

Visst ja! Jag fyndade korta, sjukt snygga shorts på second hand i veckan. 30 kronor. Underbart!



That's all for now!

Yet, out of the ashes of this tragedy, we shall rise to greet the dawning of a new era

Nu börjar snart en ny fas i mitt liv. Eller den har redan börjat. Den började med Jakob för 9 dagar sen. Den fortsätter förhoppningsvis med Stockholm Fashion Week om 13 dagar, tar ett stort kliv med flytt tillbaks till Stockholm om 29 dagar och där börjar min stylistutbildning om 39 dagar. Jag är spänd och upprymd över livet. Det är verkligen dags att komma härifrån.




Handla lite Carin Wester? Ja tack!

RSS 2.0