Rödvin

Måste bara påpeka att om vin (som jag tolkar som vitt vin) är livets vatten, så är rödvin livets blod.

Dessutom lyssnar jag på Sanomi, Rändajad och Conquest of Paradise till mitt vin. Underbart!


Mer sol

Herre jumalauta vilket väder det är:) Idag har jag varit ute i Brisund med Emelie, Madde o Anna. Helt fantastisk känsla att känna varm sand mellan tårna, doppa foten i havet och ligga och steka under solen.
    För övrigt gick jag förbi Tobias på stan. Haha det var spännande. Han och mr J vrålstirrade ner i marken när jag gick förbi. Haha. Det är så spännande när man märker hur du pratar men sen blir helt tysta när man passerar. Ett nervöst litet ögonblick... men han är ännu väldigt snygg den där Tobias. Det går inte att komma ifrån:)
    Nu sitter jag här med rödvinsglaset i handen igen och snart är det dags för lite galej.

Over and out

Sol

Nu ligger jag ute i solen o steker igen. Ska bli så brun... helt fantastiskt brun har jag tänkt. Det är inte ens juni o jag tycker redan att jag har fått ganska bra med färg. Men när jag stod och beundrade mig själv i spegeln för en stund sen så såg jag något förskräckligt... det såg ut som fräknar. Det är inte okej! Får be till Helios att han inte gör så mot mig.
    Jobbet går skitbra... Men har lyckats handla för alldeles för mycket redan... suck. Men jag behövde fräscha upp garderoben. Kanske inte så bra för plånboken... men min rabatt är skonsam.
    Har börjat komma igång med träning också. Idag blir det spinning 75 minuter. Jag kommer avlida. Timmespasset förra veckan fick mig att svettas från ställen jag inte visste det var möjligt att svettas från.

Well det var en liten update från Visby:)

Kärlek

Kärlek är helt otroligt. Jag vet inte vart jag ska börja. Jag och Linnéa har kollat på Sex and the City -The Movie ikväll. Vi blev irriterade båda två. Jävla snuttiga kärleksfilmer. Det blir ju bara skit till slut i verkligheten. I filmer säger de alltid: Det här är ingen film, i verkligheten slutar det inte lyckligt. Men likt förbannat så är alla lyckliga i slutet. Men här ligger jag nu och tänker att det är ju tydligt att kärlek är skräp. Kanske inte för alla, men för mig.
    Sitter och lyssnar på diverse låtar med Queen B. En del försöker jag verkligen ta till mig. Försöker låta dem ge mig någon slags styrka och lugn. Men jag lyckas ändå vända var enda text så att jag tänker på Fredrik. Varenda film, varenda låt, i stort sett allt jag ser och gör får mig att tänka på honom på ett sätt eller annat. Det stör mig. Jag vill bara vara stark och inte tänka på det alls. Bara gå vidare. Men det går inte.

Jag står still

Adoption igen

Nu ska jag adoptera ett barn till. Vill ju redan ha den lilla koreanska flickan. Men jag har alltid velat ha ett mulattbarn eller ett afrobarn. Nu har jag hittat den sötaste ungen! Okej jag är lite störd och sitter och kollar på klipp här och där i stort sett hela tiden. Dessutom lägger jag upp klippen här. Det ska bli min nya grej tänkte jag. Man måste ju ändå dela med sig.

Natalie Okri heter hon, världens gulligaste barn. Fast snart heter hon ju Natalie Sjölin förstås. Once again, enjoy!


Tårarna rinner

Nu sitter jag o bölar igen. Det här är fan inte klokt. Sitter och kollar på Talang 2009. Idag väljer de ut de 24 bidrag som ska gå till semin. Victor Pettersson gjorde mig mållös när han var med för några veckor sedan. Idag när han gick vidare ville han krama juryn och sen började han gråta. Då brast det. Världens sötaste kille! När jag är 29 ska jag gifta mig med honom. Då är han 18. Haha.

Lyssna och njut:


Eurovision Song Contest

Surprise. Jag tänkte säga några ord om gårdagens final. Måste säga att efter att ha kollat på "inför ESC" de senaste veckorna så hade jag sett framför mig med skräck i ögonen hur årets tävling skulle va. Efter att ha kollat på delfinalerna och sett en del bidrag som är det värsta som har varit med under min tid som fantast, och dessutom sett programledarna, så kunde man ju inte vara positiv någon stans.
    Men jag var nöjd med startfältet och jag gillade en hel del bidrag. Tyckte att Malena skötte sig jättebra men vad betyder min lilla röst i eurovisionsammanhang? Jag slängde iväg tre röster. Norge, Estland och Albanien. Sandra Nurmsalu är helt fantastiskt trolskt vacker. Låten är mystisk och får mig att drömma mig bort. Den hamnar i min playlist!

Om någon missade den igår så måste ni kolla här:


Kvinnan i mitt liv

Kom precis hem från ett av mitt livs största upplevelser. Ikväll spelade Beyoncé i Globen. Jag tror inte jag kan beskriva hur det var. Det överträffade alla förväntningar. Det överträffade Tina Turnerkonserten som jag trodde för alltid skulle vara det bästa jag sett. Det överträffade nog ta mig fan allt.
    Kvinnan är så snygg att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Det är helt sanslöst. Hon ser ut som en gudinna som stigit ner på jorden för att frälsa oss odödliga med sin underbara röst. Det värsta är att hon är snyggare nu än vad hon var när hon var här med Destiny's Child och hon är snyggare i verkligheten än på bild. Jag lovar att hade jag fått chansen så skulle det vara no more gayness for me. Jumalauta!
    Eftersom jag inte ens kan få fram mina känslor muntligt så kan jag ännu mindre få ner dem på papper. Men hon är kvinnan i mitt liv.

Beyoncé - Je t'adore


Söndagsbloggen på en måndag

Nu är jag lite sen med det här. Men ni  som känner mig vet att det är sån jag är. Helgen har löpt på ganska fint. Nyktert och frossandes. Igår fick jag paltkoma efter brunchen. Hade så ont i magen att jag kände att jag aldrig ville äta mer. Drack säkert två liter hallonsmoothie och åt hur mycket som helst. Som grädde på moset åkte jag och tjejerna till Patricia och åt. Jag beställde en Caesarsallad för att jag inte orkade äta. Men det slutade ändå med att jag åt upp resterna av Jonnas oxfilé, pommes och bea, samt Klaras kycklingfajitas. Paltkoma igen.
    Summering av veckan:

Veckans låt: Sanna Nielsen - Vågar du, vågar jag. (Min & Annas)

Veckans pryl: Datorn. Den har varit mitt fönster ut mot verkligheten den här veckan.

Veckans i-landsproblem: Det finns så mycket mat att jag knappt orkar leva

Veckans citat: Lucy luktar på fattiga riddare på brunchen och utbrister: "Oj gud! Det är ju som en bulljävel!"

Veckans tanke: Fantastiska vänner gör mitt liv.

Veckans bubblare: Veckans döddsynd: Frosseri. Seriöst jag har ännu ont i magen.

Nu ska lägenheten tömmas. Älskade Elin och Jonna kommer och hjälper mig rensa lite. My pearls!

Klump

Idag har jag en konstig klump i magen. En klump som nästan gör lite ont men samtidigt bara är obehaglig. Nästan som ett illamående. Varför är den där? Go away you foul creature! Jag är inte bakis heller. Det känns fantastiskt skönt.
    Igår var vi på Casinot och käkade och träffade lite fantastiska kollegor. Måste namedroppa lite. Karin och Sara... vilka fantastiska människor. Är fantastiskt glad att jag har mött dem där. Sjukt lättsamma, trevliga, genomgulliga tjejer!
    Sen fortsatte jag och Lucy till Ambassadeur. Att jag stod ut där bland alla skumma folk är en gåta. Men det gjorde jag.

Nu ska jag och Lucy på brunch på Clarion Hotell... frosseri! Älskade dödssynd.

Äckliga barn

Okej. Nu är jag upprörd.
    Jag gillar att åka pendeltåg och tunnelbana. Det finns så mycket folk att kolla på och man har tid att tänka. På väg hem från stan efter ett glas fläderblomssaft med Lisen och en glass med Tessa så sitter jag själv på pendeltåget. Jag ser hur det kommer på en lång, välklädd, ganska vacker mulatt. Med sig har hon två barn och en barnvagn som det hänger trasiga soppåsar på. Jag börjar bli lite orolig. Precis innan första stoppet kommer hon och sätter sig bredvid mig med det ena barnet i knät. Ett barn som skulle kunna va så gulligt. Ni vet ett sånt litet mulattbarn med stort krulligt hår. Sen börjar helvetet.
    Ungen äter en GB-Sandwich. Eller ska vi säga att den våldtar en GB-Sandwich? Den har glass i håret, på kläderna, i ansiktet, på fingrarna och på mammans kläder. Sitter och sparkar med sina små lortiga fötter på mina rena jeans och mamman bryr sig inte. Jag trycker mig in mot pendeltågsväggen.
    Nu dyker unge nummer två upp. Unge nummer två vill inte ha det sista av sin Calippo, så han ger den till sin mamma. Hon börjar äta och sen vill äckelbarnet ha resten. Det slutar med att han häller Calippojuice över hela sig och över hela mamman och skapade en Calipposjö runt våra säten. Vid det här laget satt jag upptryckt mot fönstret. Det här pågår i 5 minuter tills jag flyger upp och kastar mig av tåget, inspekterar mina kläder och pustar ut. Jag hade klarat mig från hin ondes barn.

Hunger

Jag var hungrig igår när jag somnade. Hur hungrig var jag då nu när jag vaknade? Aj! Så hungrig. Problemet med mig är att när det finns mat. Då frossar jag. Finns det något kvar från min frysbuffé. Nej, absolut slut. Igår åt jag en big toast på 7-eleven och en Sub på Sandy's. Jag fullkomligt älskar mina matvanor. Undrar hur min kropp kommer se ut om ett år. Jag kommer va så smal, men jag kommer ha fetaste rumpan, magen och låren. Det låter inte så tilltalande. Måste bli skärpning nu.

Adoption?

Jag har blivit så fantastiskt emotionell på sista tiden. Sitter på youtube och hittade någon slags koreansk motsvarighet till America's Got Talent. Är helt förbluffad av en 5årig tjej som föddes blind och blev bortadopterad. Hennes händer är ungefär lika stora som pianotangenterna.
    Efter att ha lyssnat på en låt en enda gång kan hon spela den på piano. Hon har aldrig tagit pianolektioner och ingen i hennes familj kan spela. Självklart blir det många fel. Men herre gud. Vilken tjej. Nån som vill adoptera henne med mig?
    Hämta näsdukar först!




Greed/Avaritia

Girighet. Att samla på hög. Samla för egen vinning och inte bry sig om andra runt om kring. Ett överdrivet begär av att ha och äga materiella ting. Att istället för att se det som faktiskt betyder någonting, som upplevelser och erfarenheter, bara bry sig om att ha, att få och att ta.
    Jag själv är inte girig. Jag är nog mest sparsam och en gnutta snål. Jag älskar att fynda på rea och väljer ofta billiga alternativ. Inte för att jag är snål. Utan för att jag hellre ser att pengarna räcker till fler saker. Jag vill resa. Jag vill se hela världen. Jag vill kunna steppa och jag vill bli gymnast. Jag vill kunna allt, inte ha allt.
    Det är som de sa på Johans begravning. Det är inte han med högst hög som vinner i slutändan. Det är han som har mest erfarenheter, minnen och upplevelser. Han som blir ihågkommen som en godhjärtad och älskad person.

Det är han jag vill vara.



It's been 16 hours and 21 days...

...since you took your love away. Ja vad ska jag säga. Det känns, och det känns ordentligt. Skitjobbigt rent ut sagt. Har legat i min säng flera dagar i streck och innan det var det alkohol flera dagar i streck. Känner inte att jag lever sunt alls. Vissa dagar frossar jag i mig mängder, andra äter jag ingenting. Innan lägenheten är såld kommer hela sparkontot vara tomt. Just nu längtar jag bara till nästa torsdag. Sen, sen får jag flytta hem. Jag saknar mamma...
    Det finns iaf en del ljusglimtar på vägen. På lördag ska vi till casinot och äta med några från jobbet, på söndag ska jag ut med tjejerna och äta, på måndag är det teamaktivitet och på onsdag är det Beyoncé med Lucy. Lovely Lucy.
    Lucy är som Kajsa. Helt fantastisk på alla sätt. Får mig alltid att bli glad och får mig att tänka på annat. Hon är dessutom världens bästa frisör. Love you Luce!
    Adieu

I love you, women of Wisteria Lane

Nu har jag suttit och stortjutit i typ en kvart. Jag har sett på Desperate Housewives. Klarar inte av att kolla på den serien. Det är det vackraste, mest känsloladdade och gripande TV-programmet som finns. Jag må vara en tönt. Men jag har sldrig gråtit så mycket som till de här 5 säsongerna. Och jag bölar lika mycket varje gång jag ser det. Ska inte säga vad det var för avsnitt, det kommer om någon vecka i Sverige. Jag förstår inte hur skådespelerskorna och karaktärerna lyckas få ut känslorna på det sättet. Jag vill bo på Wisteria Lane.

Frysbuffé hos Erik

Jag lackade precis på min frys. Det resulterade i att allting slets ut och håller på och stekas upp i min kära panna. Om någon är sugen på en brunch bestående av nuggets, kycklingfilé, fiskpinnar, sprödbakad torsk, kokt torsk, grillad kassler, fläskkotletter, biff, stuvad spenat och wokade grönsaker är ni hjärtligt välkomna till denna buffé av frysens läckerheter.

Envy/Invidia

Avund. Att känna en ilska eller ett hat för någon annan person för att den har något som man själv tycker att man saknar. En känsla som alla har kännt någon gång. Vissa mer än andra. En synd som straffas med att ögonen sys igen med metalltråd för att inte kunna se andra personer och känna begär för deras egenskaper.
    Jag kan inte påstå att jag är avundsjuk just nu. Jag är glad att jag har så fina vänner och världens bästa familj. Klart jag kan kolla på en person och tänka fy fan vilken kropp han har, det vill jag också ha. Dock stoppar min lättja mig från att dra mig till gymmet. Så tvättbrädan får jag stå utan. Samma sak som jag kan bli upprörd när någon vinner 210 miljoner. Men vadå? Det är ju ingenting jag är avundsjuk på för det. Däremot är jag avundsjuk på personer som har lyckliga förhållanden. Det sticker jag inte under stolen med. Tror dock inte att det är så pass mycket avundsjuka att mina ögon måste sys igen med ståltråd.



Kajsa Bjernestad

Kajsa, du är den mest fantastiska människa jag någonsin mött. Du får mig alltid att le, skratta och må bra. Oavsett vilket humör jag är på från början. Utan dig hade jag inte stått där jag står, jag hade inte mått som jag mår. Du har en utrstålning och en personlighet som jag inte har sett hos någon annan. När du öppnar en dörr och går in i ett rum så är det "all eyes on you". Jag har så många fina minnen med dig. Är så glad att du och jag hamnade i samma klass i ettan på gymnasiet. Annars hade jag definitivt inte varit samma person som jag är idag. Fortsätt som du gör, du kommer bli något stort.
Älskar dig <3

When I am down and oh my soul so weary
When troubles come and my heart burdened be
Then I am still and wait here in the silence
Until you come and sit awhile with me

You raise me up so I can stand on mountains
You raise me up to walk on stormy seas
I am strong when I am on your shoulders
You raise me up to more than I can be

There is no life no life without it's hunger
Each restless heart beat so imperfectly
But when you come and I am filled with wonder
Sometimes I think I glimpse eternity

You raise me up so I can stand on mountains
You raise me up to walk on stormy seas
I am strong when I am on your shoulders
You raise me up to more than I can be

Söndagsbloggen

Oj... har inte skrivit på över en vecka... illa illa. Har varit en ganska galen vecka måste jag säga. Hunnit med att vara i Uppsala, Eskilstuna, Askersund, Örebro och stockholm. Hunnit med en födelsedag och tre helt galna festkvällar. Blivit gråhårig, transat och näckat på stan.
    Kort sammanfattning:

Veckans låt: Tingaliin


Veckans pryl: Rulltrappor. Så skönt att slippa gå


Veckans i-landsproblem: När rulltrappor inte fungerar. Skjut mig

Veckans tanke: Jag ska bli så brun som jag aldrig varit förut

Veckans bubblare: Veckans nakenchock. Utan tvekan Erik, Kajsa, Mathilda och Amanda i Gamla Stan


RSS 2.0